Špagety alla carbonara
Špagety alla carbonara
Ingredience: 375 g špaget, 200 g plátků anglické slaniny nebo šunky, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 polévková lžíce oleje, 3 vejce, 3 polévkové lžíce 12% smetany, mletý černý pepř, 40 g strouhaného sýra (v původním receptu je parmezán, já používam obyč. eidam a parmazánem posypáváme každý dle chuti na talíři), 40 g másla, 1 zarovnaná polévková lžíce nasekané petrželky
Postup: Oloupat a nakrájet cibuli. Plátky slaniny na centimetrové kousky. Oloupat a rozdrtit česnek. Uvařit špagety. Na pánvi rozehřát olej, přidat cibuli, česnek a smažit cca 5 minut, dokud nezměknou. Přidat slaninu nebo šunku. Opéct do hněda a křupava. Vidličkou rozšlehat vejce a smetanu se špetkou černého pepře a větší částí sýra. Vše se musí řádně spojit. Uvařené špagety slít, nasypat zpátky do hrnce a přidat máslo, pořádně promíchat, aby se špagety neslepily. Přidat slaninu, cibuli a česnek a poté směs sýra, smetany a vajec. Vidličkou špagety rychle promíchat, aby se směs rovnoměrně rozdělila. Na talíři špagety posypat petrželkou a zbytkem sýra.
Komentáře
Přehled komentářů
miluji špageti carbonara
vynikající : !!!!!!
(Eva, 17. 11. 2007 17:48)Moc jsme si pochutnali, příprava rychlá a jednoduchá:-)
výborný recept
(Ilona, 28. 10. 2007 12:44)Dnes jsem tyto špagety dělala, bylo to výborné a mělo to také doma odezvu. Děkuji za velmi dobrý recept.
vinikajíci
(xxxxxxx, 5. 2. 2010 21:24)